Hur många gånger har du själv upplevt eller sett en hundägare som på inkallning blir totalt ignorerad av sin hund? Det finns flera sätt att få din hund att bli mer lyhörd när du kallar på dem, men det krävs att du är tydlig i din kommunikation. Vi har hittat 3 sätt som du inte får missa!

1. Välj ditt anrop specifikt för inkallning

inkallning hund

Såklart kan du använda din hunds namn när du kallar på dem, men du får en helt annan effekt ifall du använder ett specifikt urval av ord när du kallar på din hund. Detta kan t.ex. vara din hunds namn + ”hit”, eller vad du än föredrar, bara frasen är unik. Det är också viktigt att du använder den på ett sätt som hunden assoccierar med något positivt. Därför är det smart att använda samma uttryck när det är dags för mat, godis, eller en promenad, och på så sätt få hunden att vara mer lyhörd efter dina specifikt valda ord.

2. Testa att hålla och släppa din hund i samband med lek och inkallning

inkallning av hund

Hur ofta tar du tag i din hunds halsband? Förmodligen endast när de har gjort något dåligt. För att motverka detta kan man träna under lek, så hunder relaterar ditt grepp i halsbandet med något positivt. T.ex. om ni tränar/leker apport, kan du ta ett försiktigt tag i halsbandet, ge hunden lite hundgodis, och säga ”har dig”. Om du gör detta varje gång, sedan låter dem springa och hämta pinnen eller frisbeen, kommer din hund snart att relatera inkallning och tillbakakomst med något positivt.

3. Använd hundens absoluta favoritgodis till inkallning

hundgodis inkallning

Att din hund reagerar när du kallar är en av de viktigaste sakerna att lära dem, både för din egen, din hunds, och andra hundars säkerhet. Därför rekommenderar vi att använda din hunds absoluta favoritgodis när de kommer på inkallning, så de inte kan undgå att relatera en godkänd inkallning med det allra bästa du har att erbjuda dem. Oavsett vad din hund har för favortigodis, ge dem det under inkallning, men inte under mer överflödig träning som sit och ligg, då hunden då riskerar att tappa intresseret för dig när du kallar in dem.

Hoppas du gillade att läsa om hur din hund kan bli mer lyhörd på din inkallning. Har du några andra tips, eller har du testat våra? Lämna en kommentar nedan och berätta om dina upplevelser!

________________________________

Dogley är en onlinetjänst där du som hundägare kan hitta och träffa godkända privata hundpassare i ditt närområde de gånger du åker iväg på semester eller dylikt. Det är ett tryggt, enkelt, och smart sätt att bli en mer flexibel hundägare, och vi har hundpassare tillgängliga i princip hela landet. Klicka här för att hitta din perfekta hundpassare.

 

 

Kategorier: Hundpsykologi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *