Sitter din hund fint med huvudet på sned och tittar i kameran när du vill ta bilder på den? …Inte? Det är du inte ensam om! Alla hundägare har försökt att ta bilder på sin hund som slutat i ett suddigt misslyckande för att hunden bestämt inte vill sitta modell.

Hundar kan vara fantastiskt fotogena, ibland behöver de bara lite hjälp. Läs våra hjälpsamma tips på hur du kan ta bättre bilder av din hund.

Vad är detta för grej?

Om din hund inte är van vid att bli fotograferad tycker den nog att kameran är lite märklig. Den ser bara en svart fyrkant som täcker ditt ansikte, och som låter lite läskigt. Det är därför en bra idé att låta din hund vänja sig vid kameran innan du börjar, genom att låta den nosa runt lite. Börja sedan sakta men säkert ta bilder medan den nosar, så att det kan vänja sig vid slutarljudet.

Skippa blixten

Det är bäst att undvika att använda blixt. Det kan vara skrämmande för hunden, och det är inte särskilt bra för dess ögon. Dessutom kan det ge den röda ögon på bilden. Om ljuset är dåligt är det en bättre idé att använda en lampskärm för att kasta ljus.

Det är bäst att ta bilder av din hund utomhus eller vid ett fönster. På så sätt får du fint naturligt ljus, och en trygg och lugn hund. Det bästa är att välja en enkel bakgrund som står i kontrast till hundens päls.

Titta hit!

Få hundens uppmärksamhet (t.ex med godisbitar)! Bilden blir bäst om hundens fokus är på dig. Försök kanske sätta en godisbit på kamera för att få den att titta på objektivet. Du kan också använda en visselpipa eller annat ljud för att få din hunds uppmärksamhet.

Extra tips: Kom ihåg att belöna din hund när den poserar som du vill ha den!

Aktiv hund är en glad hund

Om du vill att din hund ska se riktigt glad ut kan ni springa runt eller leka lite innan du börjar fota. På så sätt är din hund närvarande, glad och aktiv på bilden. Ska du ta bild på hunden medan den springer ska du följa hunden med kameran. Då fångar du en bild där hunden är skarp mot en suddig bakgrund.

Låt bli att tvinga din hund ur sin komfortzon. Hunden kanske t.ex inte tycker att det är lika kul med en hatt på huvudet som du tror. Man får aldrig bra bilder på en hund som känner sig otrygg.

Var är din hund sötast?

Lägg fokus på din hunds söta detaljer. Har du en favoritdel av din hund? Öronen? Svansen? Man kan få riktigt fina bilder genom att fokusera på hundens bästa eller unika detaljer.

Kom ner på ögonhöjd med din hund. Eller kanske till och med lägre än så… man kan också få roliga bilder genom att lägga sig på magen eller tumla omkring! Lek med olika vinklar och var kreativ.

Ta hänsyn till din kamera

Vissa kameror eller telefoner har funktioner som är särskild gjorda för att ta bilder på t.ex husdjur. Har du kollat om din har det? Det är alltid bra att lära känna din kameras styrkor och begränsningar innan du sätter igång med fotograferandet.

Hos Dogley uppmanar vi alla våra hundpassare till att löpande skicka bilder till dig, så att du kan försäkra dig om att din hund har det bra. Du kan boka din hunds nästa hundpassare på dogley.com!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *