Behöver du hjälp med hundrastning? Eller vill du tjäna lite extra som hundrastare? Om du kan svara ja på en av dessa frågor – då ska du läsa vidare!

Hitta en hundrastare i ditt område

Dogley matchar erfarna hundälskare med hundägare som behöver hjälp med hundrastning och passning. Vi möjliggör därför att du kan undvika att din hund ska tas hand om  på ett opersonligt och stort hundpensionat

I det här blogginlägget går vi först igenom hur du kan hitta din nästa och perfekta hundrastare. Därefter går vi igenom hur du enkelt kan bli hundrastare och på så sätt få ett litet extra klirr i kassan. 

Men först…

Såhär hittar du den bästa hundrastaren till din hund

Att låta en främling ta hand om ens älskade hund kräver ofta ett stort förtroende. Det är därför viktigt att alla parter, hundägare, hundrastare och inte minst hunden –  känner sig trygga.

Genom att följa stegen nedan kan du på nolltid hitta hundrastare som passar just dig och din hund!

Brun og hvid Border Collie i naturen

Steg 1: Hur bra känner du egentlig din hund?

Innan du börjar leta efter en hundrastare – bör du först tänka igenom när din hund trivs som bäst. Att därför tänka igenom följande frågor kan vara en god idé:

 • Är din hund blyg och passiv eller socia och hyperaktiv?
 • Kan din hund umgås med barn?
 • Har din hund ett uppmärksamhetssökande beteende?
 • Trivs din hund i lugna sammanhang med lite aktivitet eller i mer aktiva omgivningar?
 • Är din hund vanligtvis i sällskap med andra hundar?

Frågorna ovan är exempel på frågor som är viktiga att tänka igenom innan du tar kontakt med en hundrastare. Om du inte kan besvara alla frågor just nu – kan dessa frågor vara bra att ha i bakhuvudet under tiden som du börjar jakten på den perfekta hundrastaren.

Steg 2: Hitta den rätta hundrastaren online

Nu är du redo att hitta den hundrastare som matchar alla de behov som du och din hund har. Med hjälp av vår översikt av olika hundrastare kan du enkelt hitta någon som kan hjälpa dig med hundrastning och uppfylla det som både du och din hund söker. Det bästa är att det inte spelar någon roll var du befinner dig. Vi hjälper dig att hitta hundrastare oavsett var du bor, vi har exempelvis både hundrastare i Stockholm och Göteborg. Du kan dessutom vara säker på att de hundrastare som du väljer mellan är kvalificerade hundvakter.

När du använt dig av vår sökmotor och hittat ett par möjliga hundrastare, kan du vidare ställa dig själv dessa följande frågor:

Gråbrun fransk bulldog på græsplane

 • Hur ser de fysiska förhållandena ut för din hund?
 • Hur ofta kommer din hund ha möjligheten att kunna gå ut och få leka under hundrastningen? Fungerar det med din hunds aktivitetsnivå?
 • Bor hundrastaren i hus eller lägenhet? Passar det din hunds behov?
 • Har hundrastaren erfarenhet att ta hand om din hunds ras eller storlek?

Steg 3: Boka in ett möte

Nu är det dags för att din hund och den hundrastare (som du valt ut) ska få hälsa på varandra.

Om du vill ha hjälp med dygnspassning är det självfallet en god idé att din hund och hundvakten ses hemma hos hundvakten. På så sätt kan du se hur din hund reagerar på den nya miljön och om det fungerar eller inte. Om du vill ha hjälp med enbart rastning eller passning under dagen – kan det räcka med att träffa den nya hundrastaren i en park.

När ni träffas, bör du vara uppmärksam på följande punkter:

 • Hur är ditt förstahandsintryck? Är personen snäll och positiv mot dig och din hund?
 • Hur reagerar din hund? Är det en bra kemi mellan dem?
 • Är det andra husdjur i hemmet? Och kan din hund komma överens med dem så att inga konflikter uppstår under hundpassningen?

När ni träffas kan du också prata om andra tankar och funderingar som du har. På så sätt kan du undvika missförstånd och andra potentiella problem som kan uppstå när du lämnar din hund till hens nya privata hundhotell.

Med mer 3000 kvalificerade hundvakter är Dogley den största skandinaviska portalen för trygg och privat hundpassning. Vi kan därför lova dig att Dogley är en bra match för dig och din vovve!

Boka en hundvakt i ditt område

Vad kostar hundrastning hos Dogley?

Priset som du måste betala för en hundrastning beror på vad du vill att din hundrastare ska göra. Om du exempelvis enbart vill att din hundrastare ska rasta din hund och således ta en rask promenad på minst 30 minuter, är priset för hundrastningen från 100 kr/per tillfälle. En hundrastare som tar hand om din hund en hel dag (och således rastar den flera gånger), brukar kosta 175-300 kr per dag. Du kan läsa mer och se alla våra priser och tjänster för hundrastare här.

Vi har hundrastare i hela Sverige

Dogley har ett nätverk av hundvakter runt om i hela Sverige. Så oavsett om du bor i Stockholm eller Göteborg kan vi sammanföra dig med en hundrastare som passar!

Kategorier: Dogley

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *