Hundpensionat har under många år varit den föredragna vårdformen. En naturlig utveckling har dock ändrat på detta. Följande kommer det nya paradigmskiftet av hundvård att diskuteras. 

Det finns otaliga glädjemoment med att vara hundägare. Långa promenader i skogen, villkorslös kärlek från en fyrbent vän och en extra kärleksfull familjevän. Men det finns alltid två sidor av ett mynt och med hund faller det ofta på det eviga problemet: hundpassning

För många hundägare är deras fyrbenta vän mer än bara ett husdjur, den är en familjemedlem. Därför vill givetvis de flesta ge deras hund det allra bästa, och det gäller även när följande fråga uppstår: Var skall Bella omhändertas medan vi är bortresta? 

Ofta faller svaret på ett hunddagis eller pensionat och med det kommer också funderingar kring hur Bella verkligen kommer att trivas där. 

 

Delningsekonomin har kommit till hundvärlden 

Valet faller inte alltid på hunddagis då många har någon i sin närhet eller bekantskapskrets som kan passa hunden i en dag eller två. Men det är långt ifrån alla som har någon i sitt nätverk som har möjlighet att passa under en längre period som under en semester. Därför har alltid hundpensionatet varit go-to passningsformen. 

 

Trots att det varit en mycket populär passningform så har hundpensionat haft en negativ klang till sig under en längre tid. Det kan bero på uppfattningen av att det är många hundar på liten yta och begränsat med mänsklig närhet och kontakt. Det är bland annat djurrättsprogram i TV som har bidragit till fördomarna och stereotypen bakom uppfattningen. Kanske har en del haft dåliga upplevelser med hundpensionat. Men den negativa stämpeln är inte helt rättvis, då många hundpensionat har fina förhållande och drivs av hundälskare som gör sitt yttersta för att hundarna skall ha det bra. Även om hundpensionat har fungerat fint som hundpassning så finns det alltid plats till förbättringar. Precis det, har modern teknologi och delningsekonomin öppnat upp för. 

Enligt tankekedjan Grønforskel.dk kan delningsekonomin defineras på följande 3 sätt:

 

  1. Delning eller uthyrning av konsumentvaror 
  2. Återförsäljning eller utbyte av varor eller tjänster 
  3. Gemenskaper där kunskap, fysiska utrymmen eller andra värden delas  

 

Delningsekonomin har redan haft positiv inflytande på flera olika branscher; samkörning som GoMore, AirBnB’s alternativ till hotell och Tradera för att återanvända andras kläder istället för att köpa nya. 

Då Dogley handlar om att dela glädjen av hunden så passar den in på definiton på 1 och 3 ovanför. Sedan har även den moderna teknologin haft sin påverkan på hur hunden passas. 

Fyra hundar i koppel i en park

En ny form av hundpensionat 

Delningsekonomin uppstod ursprungligen genom ny teknik och den moderna brukarens krav på att individuella behov tillgodoses. Det traditionella hundpensionatet når inte upp till dessa krav och är därav ingen passningform som motsvarar hundägarens behov. 

Hundpensionat är därmed en “out-dated” passningsmetod, som inte besvarar nutidens krav kopplat till individuella behov och uppmärksamhet på den enskilde hunden. Här kan Dogley vara ett alternativ, som möter den moderna brukarens behov för individualisering. Dogley är en nytänkande version av hundpensionat i form av privat hundpassning och därmed i linje med den stora trenden av delningsekonomi.

Du kan som hundägare tryggt lämna din hund privat hos en av de många godkända hundvakterna, som både finns i storstäder som Stockholm men också i småstäder. Några hundvakter har själva hundar, men vad som är gemensamt för dem alla är att de har god erfarenhet av hundpassning. Du väljer själv din hundvakt och kan därefter komma överens om praktiska detaljer tillsammans med hundvakten. Det kan t ex. vara saker som bör tas extra hänsyn till som; var din hund gillar att rastas, hur långa promenader som skall tas, om din hund är igång med någon träning osv.

 

Det tryggaste moderna hundpensionatet 

Med bakgrund av det ovanstående kan du vara säker på att din hund och dess behov tas väl hand om. 

Tio hundar framför en rosa vägg

Du slipper bekymra dig kring om din hund får nog med motion, om den får tillräckligt med uppmärksamhet och om hundvakten kommer ihåg att mata den regelbundet och enligt instruktion.

Du kan därför med lugn och ro resa utan din hund, väl medveten om att familjens fyrbenta medlem är i goda händer hos en kompetent hundvakt. 

Under själva passningen blir du som hundägare kontinuerligt uppdaterad av din hundvakt i form av meddelanden, bilder och videos. Du kan då med gott samvete njuta av din semester eller koncentrera dig på annat, utan att du skall ha dåligt samvete över din hund.

 

 

Hundvård i alla former – därför är Dogley det optimala valet 

Dogley är den mest flexibla och säkra lösningen inom hundpassning. Du kan alltid välja den passsningsform som passar bäst för dina och din hunds behov. Läs mer om de olika passningsmöjligheter som Dogley erbjuder nedanför.

 

Dygnspassning

Vi har t ex. flera olika typer av passning, så som “dygnspassning”, där din hund blir passad i ett privat hem till den hundvakt du har valt. Personen ser till så att din hunds behov möts i form av motion, lek och matning.

 

Dagpassning

Har du däremot behov av passning under dagstimmarna medan du är på arbetet, då är “dagpassning” lösningen. Här blir hunden vanligtvis passad från morgon till eftermiddag/kväll. Du kan även välja kvällspassning, om du har behov av det.

 

Hund och hus

Om du är hemifrån under en längre period, som under en semester, så är passningsmetoden “hund och hus” en lösning. Här flyttar hundvakten in hos dig och passar din hund och andra husdjur i ditt hem. Samtidigt kan även brevlådan tömmas, då det finns en person på plats. Därmed slipper du också oroa dig för oinbjudna gäster medan du är borta.

 

Rastning

Om du däremot endast har behov av att din hund får sin dagliga motion, kommer ut i den friska luften och får gjort av med massa energi, så är “rastning” den rätta lösningen. Här kommer din hund ut på en promenad i ca 30 minuters tid. Du som upptagen hundägare slipper känna att din hund sitter hemma ensam. Samtidigt får din hund sitt naturliga behov av lek och rörelse täckt.  

 

Besök och mat

Har din hund inte så stort behov av motion och rörelse, men du gärna vill försäkra dig om att den får mat regelbundet, så är “besök och mat” upplägget för dig. Hundvakten kommer förbi ditt hem och matar din hund och andra husdjur om det finns. Hundvakten försäkrar att alla djur har det bra, så att du slipper tänka på det. På så sätt kan du enkelt fokusera 100% på något annat. 

 

Dogley är därför den optimala metoden för hundägare och passare. Du finner alltid en lösning för dina och din hunds behov av passning – oavsett om det handlar om passning under dagen, ett dygn eller flera dagar. Det finns alltid en passande lösning.

Dessutom täcks alla de hundar som vårdas via Dogley, av försäkringen vi har genom vår samarbetspartner Gjensidige, så du kan vara helt lugn. Din hund är väl försäkrad om olyckan skulle vara framme. 

Kategorier: Dogley

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *